©2015 | Algemene voorwaarden | Ontwerp
Vestiging Veenendaal
Vendelier 2-B
3905 PA Veenendaal
Postadres
Vendelier 2-B
3905 PA Veenendaal
De vennootschapsbelasting is een belasting over de winst van de onderneming. En wordt berekend over het belastbare bedrag van een boekjaar. Over het belastbare bedrag tot en met € 200.000 is het tarief 19% over het belastbare bedrag boven € 200.000 is het tarief 25,8%.
De belastingdienst maakt voor de belasting over de winst, onderscheid tussen lichamen en natuurlijk personen. Bezit je aandelen van een Besloten Vennootschap of een Naamloze Vennootschap? Dan dient er aangifte vennootschapsbelasting te worden gedaan. Soms komt het ook voor dat een stichting of vereniging aangifte vennootschapsbelasting moet doen. Natuurlijke personen (zoals een eenmanszaak) betalen belasting over de winst uit de onderneming via de inkomstenbelasting.
Bij het bepalen van het belastbaar bedrag komen veel fiscale regelingen kijken. Veel van deze regelingen zijn ook van toepassing bij de inkomstenbelasting. Regelingen zoals de deelnemingsvrijstelling en de fiscale eenheid komen alleen voor bij de vennootschapsbelasting. Voor een juiste aangifte dien je over veel kennis te beschikken. Wij hebben die kennis en verzorgen deze aangifte graag voor jouw onderneming. Het is mogelijk dat na toepassen van fiscale regelingen de fiscale winst afwijkt van de winstberekening in de commerciële stukken.
Nadat wij de jaarrekening van de onderneming hebben samengesteld, verzorgen wij de aangifte vennootschapsbelasting. Hiervoor maken wij gebruik van professionele aangiftesoftware. Onze belastingadviseurs beoordelen welke regelingen optimaal benut kunnen worden om daar waar mogelijk, voordeel te behalen en tot een lagere belastingdruk te komen. De aangifte vennootschapsbelasting wordt tijdens de berekening van de jaarrekening doorgenomen. En na akkoordbevinding zal deze worden ingediend bij de belastingdienst.
Na het indienen van de aangifte zal er door de belastingdienst een aanslag worden opgelegd. De meeste ondernemingen hebben aan het begin van het boekjaar al een voorlopige aanslag ontvangen. Deze voorlopige aanslag kan worden gewijzigd en indien je geen voorlopige aanslag hebt ontvangen kan deze online via onze software aangevraagd worden.
Indien je het niet eens bent met de definitieve aanslag, kan er een bezwaar worden ingediend.
©2015 | Algemene voorwaarden | Ontwerp